Als recruiter ben je ondernemer

Voordat Kimberley bij Robert Walters kwam werken had zij haar eigen onderneming. In onderstaande video vertelt ze hoe je als recruitment consultant eigenlijk ook ondernemer bent.

Kimberley Verasdonck zette op haar achttiende een succesvol eigen bedrijf op. Twee jaar geleden besloot ze het ondernemerschap een andere invulling te geven en ging ze als recruitment consultant aan de slag bij Robert Walters. Want als recruiter ben je ook ondernemer, zegt Kimberley. Ze vertelt over de vrijheid en de commerciële kansen die het vak voor haar aantrekkelijk maken. 

Wat deed je voordat je bij Robert Walters kwam werken?

Ik volgde een Master in Business Studies en daarnaast runde ik mijn eigen bedrijf in Amsterdam. Ik had er veel plezier in om mijn eigen onderneming op te zetten en uit te bouwen, zelf op zoek te gaan naar kansen en verantwoordelijk te zijn voor mijn eigen succes.

Hoe kwam je op het idee om recruitment consultant te worden?

Voor de lange termijn wilde ik een baan met meer diepgang, meer werken op de inhoud. Ik heb natuurlijk niet voor niets een Master opleiding gedaan, ik wilde mijn kennis in de praktijk brengen. Ook wilde ik graag in een team werken, zodat ik kan blijven leren van anderen. Ik werf finance professionals, en zit wekelijks om de tafel met Finance Managers en CFO’s. Er wordt van mij verwacht dat ik op gelijk niveau met mijn klanten kan communiceren, en hen ook advies kan geven. Bijvoorbeeld over het type kandidaat dat een rol het beste kan invullen, of over hoe de organisatie hun recruitmentprocessen efficient kan inrichten. Mijn finance achtergrond in combinatie met mijn ervaring als ondernemer helpen me daarbij enorm. Tegelijkertijd heeft mijn functie duidelijk een commerciële kant. Die combinatie van sales en vakinhoudelijk bezig zijn trok mij aan. 

Waarom ben je als recruiter een ondernemer?

Bij Robert Walters krijg je direct veel verantwoordelijkheid en vrijheid. Je bouwt je eigen klantenportefeuille op en je mag zelf bepalen op welke kansen je afgaat om je targets te behalen. Je runt dus echt je eigen business. Tegelijkertijd ben je onderdeel van een grote organisatie, waardoor je met klinkende namen in het bedrijfsleven kunt werken. Zo heb ik onze business met Ahold Delhaize opgebouwd.

Wat maakt jou succesvol in je werk?

Om succesvol te zijn in recruitment is het belangrijk dat je efficiënt werkt, concrete doelen stelt en bereid bent om hard te werken. Ik ben procesmatig sterk en kan goed coördineren. Heel veel ballen tegelijk in de lucht houden, nooit het overzicht verliezen en altijd een stap vooruit denken. Waar kan het misgaan? Als je dat altijd in de gaten houdt en op elk moment een backup plan hebt, dan ben je al een heel eind.

Het is hard werken. Niet alleen om nieuwe klanten binnen te halen en een langetermijn relatie met hen op te bouwen, maar ook om de perfecte kandidaat voor de job te vinden en die ook daadwerkelijk te bemiddelen bij de opdrachtgever. Het process kan op elk moment afketsen, je kunt nooit achterover leunen. Dat houdt het spannend en uitdagend. 

Waar ben je trots op?

Ik ben er trots op dat ik als startende consultant de Top Performer status bereikt heb. Dat betekent dat ik bij de best presterende consultants wereldwijd hoor. Als beloning mocht ik met andere succesvolle internationale collega’s op een incentive trip naar Phuket, waar we heerlijk in de watten zijn gelegd. 

Wil je meer weten?

Ben je nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden van het recruitmentvak? Neem contact op met Naomi Koenhen via +31 (0) 20 644 46 55 of naomi.koenhen@robertwalters.com. Je kunt ook alvast onze interne vacatures bekijken. 

Werken bij
Robert Walters

»