Charlotte: ‘Zo combineer ik een drukke baan met mijn gezin’

Bekijk de video waarin Charlotte vertelt hoe zij haar werk als recruitment consultant combineert met het gezinsleven.

Charlotte Evers heeft een dynamische baan als recruitment consultant. Gelukkig kan ze bij Robert Walters parttime werken, en ook thuis werken is geen probleem. Ze is namelijk ook een fantastische moeder voor haar drie kinderen van 3, 5 en 7 jaar.

Hoe ben je bij Robert Walters terechtgekomen?

Voordat ik bij Robert Walters terechtkwam werkte ik in de uitzendbranche. Daar bemiddelde ik productiekrachten, met een focus op inhouse constructies bij grote organisaties. Het matchen van mensen en organisaties vond ik enorm leuk. Dat wilde ik blijven doen, maar dan op een hoger niveau. Zo kwam ik bij Robert Walters, waar ik finance professionals bemiddel bij de Top 400 van het bedrijfsleven.

Hoe was deze overstap voor jou?

Een ‘rookie’ op het gebied van arbeidsbemiddeling was ik natuurlijk niet, maar toch was de overstap naar het echte recruitment best pittig. Je denkt dat je het allemaal wel weet, maar toen ik opeens met allemaal nieuwe opdrachtgevers en kandidaten in een voor mij nieuwe discipline mijn business moest opbouwen viel dat best tegen. Toch is het gelukt, en ik ben best trots op wat ik bereikt heb. Deze maand werk ik alweer tien jaar bij Robert Walters. De tijd is echt gevlogen!

Wat vind je leuk aan je werk?

Het leukst vind ik dat iedere dag anders is. Recruitment is enorm divers. Het heeft een duidelijke commerciële kant, ik spreek de hele dag door met klanten en kandidaten. Ik ben daardoor veel onderweg, maar zit ook regelmatig op kantoor om rustig mijn administratie bij te werken. Die afwisseling vind ik prettig. De inhoud van het werk blijft me ook voldoening geven. Een klant belt je op met een probleem. Dat probleem zet je om in een oplossing, en daarbij manage je het hele proces. Het geeft me steeds weer een kick als ik een kandidaat bemiddel. Dat betekent namelijk dat ik het probleem van mijn klant op de juiste manier ingeschat en opgelost heb.

Je bent moeder van drie jonge kinderen. Is recruitment goed te combineren met het moederschap?

Ja, als je je flexibel opstelt dan is het prima te doen. Als ik om vijf uur ’s middags gebeld word voor een opdracht dan blijf ik zitten, omdat mijn man de zorg voor de kinderen kan overnemen. Dat is dus een persoonlijke keuze. Ik werk tijdens zo’n piek liever even tot half acht door zodat ik ook klaar ben als ik de deur achter me dichttrek. Maar ik heb ook de mogelijkheid om thuis te werken en dingen af te maken nadat ik de kinderen naar bed heb gebracht. Over het algemeen is dit niet eens nodig. Afspraken met klanten en kandidaten zijn vrijwel altijd onder kantoortijd.

Ik werk parttime, elke vrijdag ben ik vrij. Ik lees dan wel mijn mail, en als er iets onverwachts binnenkomt en ik ben thuis, dan pak ik het op. Maar als ik met de kinderen in het zwembad zit dan blijft mijn telefoon gewoon thuis. In het begin moet je er veel tijd in steken om je portfolio op te bouwen. Daarna wordt het echt makkelijker om de meeste zaken binnen kantoortijd af te handelen. Ik vind het zelf prettiger om gewoon op kantoor te werken, met de buzz van mijn collega’s om me heen. Maar als één van de kinderen ziek is, of naar zwemles moet, dan komt het goed uit dat thuiswerken bij Robert Walters geen probleem is.

Natuurlijk is het vaak hard werken, maar je krijgt er ook veel voor terug. Zo gaan we binnenkort met het hele gezin naar Thailand om mijn tienjarig jubileum bij Robert Walters te vieren. Een geweldige ervaring met mijn gezin!

Met wat voor mensen werk je samen?

Mijn collega’s zijn gedreven, commerciële mensen die iedere dag met een glimlach naar kantoor komen. We hebben een gezamenlijk doel, namelijk om Robert Walters Eindhoven te laten groeien. Successen worden dan ook uitgebreid gevierd, met champagne of een teamuitje. We hebben een fantastisch team, ik ga dan ook elke dag met plezier naar mijn werk.

Wil je meer weten?

Ben je nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden van het recruitmentvak? Neem contact op met Naomi Koenhen via naomi.koenhen@robertwalters.com. Je kunt ook alvast onze interne vacatures bekijken.

Werken bij
Robert Walters

»