Kom bij ons werken als recruitment consultant

Women crossing road in city

De carrière van een recruitment consultant biedt commerciële uitdagingen, een dynamische en resultaatgerichte omgeving en hoge verdiensten. Er wordt veel van je gevraagd, maar je krijgt er ook veel voor terug.

Vanaf je eerste dag bij Robert Walters kun je zelf beslissingen nemen en je eigen business ontwikkelen. Je werkt in een team-based omgeving waar de succesvolste mensen ruim worden beloond en waar succes wordt gemeten op basis van concrete resultaten. 

Wat doe je als recruitment consultant?

Als recruitment consultant ben je de tussenpersoon tussen organisaties die op zoek zijn naar medewerkers, en professionals die open staan voor een nieuwe baan of carrièreswitch. Het is jouw taak om zo snel mogelijk de match te maken.

Het verder uitbouwen en ontwikkelen van klantrelaties is een essentieel onderdeel van het succes van een recruitment consultant. Je zult de opdrachtgever en haar business, cultuur en HR-beleid heel goed moeten begrijpen om de klant goed te kunnen adviseren.

Je neemt deel aan een trainingsprogramma dat gericht is op de ontwikkeling van commerciële en persoonlijke competenties. Bij Robert Walters investeren wij in lange termijn carrièrepaden; van consultant tot manager en director. 90% van ons internationale managementteam is begonnen als consultant.

Om te beginnen bij Robert Walters is ervaring in recruitment geen must. Veel consultants hebben werkervaring binnen de branche waarvoor zij nu mensen bemiddelen (zoals accountancy, de bancaire sector en de advocatuur). Drive, doorzettingsvermogen en servicegerichtheid zijn echter minstens zo belangrijk om succesvol te zijn.

Werken met kandidaten

Je bouwt een sterke vertrouwensband op met hoogopgeleide professionals. Dat gebeurt niet alleen op het moment dat een kandidaat een nieuwe uitdaging zoekt, maar gedurende zijn of haar gehele carrière. Je zult de competenties, werkervaring en carrièredoelstellingen van je kandidaten goed moeten kennen. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het stroomlijnen van het recruitmentproces en het onderhandelen van het toekomstig salaris van de kandidaat bij de klant.

Recruitment geeft grote voldoening door het werken met klanten en kandidaten, maar moet zeker niet onderschat worden. Het is een pittige commerciële functie. De recruitmentsector is dynamisch, snel en competitief. Ben je resultaatgericht, ambitieus en stressbestending? Dan zal Robert Walters je helpen bij de ontwikkeling van een fantastische carrière.

Wil je meer weten?

Wil je meer weten over de mogelijkheden? Wij nodigen je graag uit voor een vrijblijvende kop koffie om jouw carrièrepad te bespreken. Neem contact op met Naomi Koenhen, via 020 644 46 55 of naomi.koenhen@robertwalters.com.

Werken bij
Robert Walters

»