Roberts Walters: “Stagiairs zijn voor elke organisatie een enorme aanwinst”

Robert Walters is door stagiair Jelle van Geel genomineerd als stagebedrijf van het jaar, een award van StudentenBureau. Senior Recruitment Consultant Gijs van Bakel begeleidt Jelle tijdens zijn stage. Aan Studentenbureau vertelt Gijs wat een stage bij Robert Walters te bieden heeft. De winnaar van de Stagebedrijf 2018 award wordt bekendgemaakt op 22 mei.

Zet jouw bedrijf de stagiair wel eens in het zonnetje?

“Onze stagiair zal aan het einde van zijn stage een project opleveren. We geven hem dan een podium om zijn project met alle medewerkers te delen, dat wordt dus echt zijn moment. Misschien nog wel belangrijker is dat zijn collega’s hem elke dag weer laten merken hoe belangrijk zijn bijdrage is voor het team.”

Wat is de reden voor jullie als bedrijf om met een stagiair te werken?

“Stagiairs zijn voor elke organisatie een enorme aanwinst. Ze geven een frisse kijk op de dagelijkse gang van zaken, vaak ook omdat ze uit een andere generatie komen. Voor Robert Walters is het bieden van een stage een goede manier om interesse te kweken voor het recruitmentvak. Het is een uitdaging om goede recruitment consultants te vinden, en studenten hebben vaak geen beeld van wat het vak inhoudt. Een stage geeft hen de kans om aan recruitment te proeven, waarna velen ervoor kiezen om bij ons te blijven werken. Een win-win situatie!”

Welke werkzaamheden voert de stagiair zoal bij jullie uit?

“Onze stagiair is echt onderdeel van het team en wordt betrokken bij alle stappen in het recruitmentproces. Samen met een ervaren recruitment consultant spreekt hij met professionals die op zoek zijn naar een baan. Hij inventariseert hun werkervaring en hun carrièrewensen en maakt rapportages van de gesprekken. Robert Walters is gespecialiseerd in de bemiddeling van finance professionals, van business controller tot CFO. Om een gelijkwaardig gesprek te kunnen voeren met deze professionals volg je als stagiair een uitgebreid trainingsprogramma.”

Kun je me iets vertellen over jullie begeleiding voor stagiairs en hoe dat in z’n werk gaat?

“De stagiair krijgt een trainingsprogramma aangeboden, waarin hij kennis maakt met alle facetten van finance en recruitment. Als recruitment consultant heb je contact met professionals op verschillende niveaus en in alle sectoren. Je leert het Nederlandse bedrijfsleven dus enorm goed kennen en ziet hoe dingen werken. Je kunt het zien als een studie bedrijfskunde in het echt.

Een belangrijke focus in het trainingsprogramma is het ontwikkelen van je interpersoonlijke vaardigheden. Je leert op een professionele en aansprekende manier te communiceren met professionals. Je wordt je bewust van je communicatiestijl, en hoe je jouw sterke eigenschappen effectief kunt inzetten. Robert Walters werkt met een buddysysteem, waardoor je als stagiair één-op-één begeleidt wordt en continu feedback krijgt. Het is een intensief traject, maar we garanderen je dat je zowel op professioneel als persoonlijk vlak enorm groeit in korte tijd. Die ervaring pakt niemand je meer af.”

Op welke manier betrekken jullie stagiairs bij het bedrijf?

“Onze stagiair telt volledig mee binnen het team. Als we onze targets halen dan gaan we dat met zijn allen vieren, bijvoorbeeld met een etentje. Elke vrijdag sluiten we de week af met een borrel op kantoor. Naast hard werken vinden we het belangrijk om samen te ontspannen en je team te leren kennen in een relaxte setting.”

Hoeveel stagevergoeding bieden jullie stagiairs per maand?

“Wij bieden een marktconforme stagevergoeding. Op het gebied van secundaire arbeidsvoorwaarden stijgen we boven veel andere organisaties uit. Zo wordt er elke dag een heerlijke lunch geserveerd op kantoor en kun je samen met je collega’s gratis sportlessen volgen. Robert Walters zorgt goed voor zijn werknemers. We zijn dan ook voor het tweede jaar uitgeroepen tot een Best Workplace door Great Place to Work.”

Met welke drie woorden zouden stagiairs jullie bedrijf omschrijven?

“Saamhorigheid, trots en fun.”

Wat zouden andere stagebedrijven van jullie kunnen leren?

“Betrek stagiairs zoveel mogelijk bij de organisatie en je zult verbaasd zijn hoeveel waarde ze kunnen toevoegen. Als je een stage aanbiedt, ga er dan ook helemaal voor en geef iemand het vertrouwen om zelfstandig dingen op te pakken. Daarbij is een goede begeleiding essentieel. Op die manier halen beide partijen het maximale uit een stageperiode en is de kans groot dat de stagiair na zijn afstuderen een vaste medewerker wordt, die al helemaal up en running is.”

Waarom zou jouw bedrijf het stagebedrijf van 2018 moeten worden?

“Omdat wij stagiairs de ruimte en begeleiding geven om te leren, maar ook om fouten te maken. Naast vakinhoudelijke kennis ontwikkel je via ons trainingsprogramma ook je persoonlijke competenties. Dit zijn vaardigheden waar je de rest van je carrière veel aan zal hebben, in welk vak dan ook. Daarnaast spreek je de hele dag met hoogopgeleide professionals in het bedrijfsleven; een fantastische manier om je netwerk op te bouwen.”

Meer informatie

Lees meer over de Stagebedrijf van het jaar award op www.studentenbureau.nl. Wil jij net als Jelle een stage waarin je enorm veel leert over zowel jezelf als het bedrijfsleven? Bekijk onze recruitment stages en traineeships in Amsterdam, Eindhoven en Rotterdam.

Werken bij
Robert Walters

»