I'm building futures

I'm Robert Walters

Voordat ik door Robert Walters werd benaderd had ik nooit nagedacht over een carrière binnen recruitment. Ik heb hiervoor in de sales gewerkt, onder meer bij een pensioenbank. Toen ik erachter kwam dat recruitment een commerciële insteek heeft, vielen de puzzelstukjes op hun plek.

Ik werk nu als junior recruitment consultant in een team dat zich focust op finance-vacatures bij financiële instellingen en merk dat mijn eigen achtergrond binnen finance en de bancaire sector helpt om kandidaten goed te begrijpen. Ik weet wat er speelt in de sector en wat professionals in dit vakgebied aanspreekt. Doordat ik een beetje in het hoofd van een kandidaat kan kruipen, weet ik ook goed wat voor rol zij zoeken en wat zij belangrijk vinden in een baan.

Wat ik ook leuk vind aan sales: het aangaan van relaties. In mijn eerdere baan als sales representative bij die pensioenbank heb ik geleerd om helder informatie te verstrekken aan klanten, waarbij je een adviserende rol aanneemt. Dat heeft veel overeenkomsten met het werk van een recruitment consultant: door goed advies te geven kun je in deze rol echt iets betekenen voor een ander door de juiste baan of opdracht voor hem of haar te vinden.   

De cultuur bij Robert Walters is heel dynamisch. Veel mensen kiezen direct na hun studie voor een traineeship binnen recruitment, wat betekent dat er relatief veel jonge mensen werken. Maar er zijn ook genoeg collega's met tientallen jaren ervaring waar ik al veel van heb geleerd. Die openheid en behulpzaamheid zorgen ervoor dat je snel kan groeien in je werk.   

Wat ik zelf wil bereiken? Ik werk nu een jaar voor Robert Walters en wil graag mijn klantenportefeuille verder uitbouwen. En op de lange termijn lijkt het mij een mooie uitdaging om zelf een team aan te sturen. 

Na het werk ontspan ik door veel te sporten. Ik vind het heerlijk om mijzelf even uit te leven tijdens een potje squash, of in de sportschool. En mocht ik in het weekend tijd hebben en het is lekker weer, dan rijd ik graag een rondje op de motor.  

Deel dit:

Interesse?

Bekijk onze vacatures of neem contact op met Naomi Koenhen, onze talent acquisition specialist, via tel. 06 1841 5197 of naomi.koenhen@robertwalters.com.

Meer verhalen van onze collega's

I'm making connections

Tess, een door de wol geverfde sales manager, besloot een jaar geleden een overstap te maken naar recruitment. Een baan waar ze nog elke dag veel energie uit haalt, door het menselijke aspect van de functie.

Maak kennis met Tess >

I'm in it for the team

Mathijs Heldermans collega’s zijn stuk voor stuk ambitieus, extravert en gezellig. De teams zijn hecht en er wordt nauw samengewerkt. Ook leer je elkaar op persoonlijk vlak goed kennen. Zo worden collega’s echt vrienden.

Maak kennis met Mathijs >

I'm loving every minute

Charlotte Evers-Tros combineert haar baan met haar gezin. Dat lukt prima dankzij haar flexibele opstelling én flexibel werken. Ontdek hoe Charlotte haar potentieel bij Robert Walters kan benutten.

Maak kennis met Charlotte >