I'm making all the right connections
I'm Robert Walters

Voordat ik bij Robert Walters kwam werken was ik al enige tijd aan het nadenken waar ik naartoe wilde met mijn carrière. Ik gaf bij een modeconcern leiding aan een team als Country Salesmanager en was verantwoordelijk voor de omzet in Nederland, maar merkte dat ik het vooral leuk vond om met menselijk kapitaal in de weer te zijn: het beste uit mensen halen door ze te ondersteunen en de beste match tussen persoon en functie te vinden en zo extra omzet genereren.

Nadat ik was bevallen van mijn tweede kindje besloot ik dat het tijd was om die passie te volgen. Ik ben gaan rondkijken bij werving- en selectiebureaus en raakte met Robert Walters in gesprek. Dat leek mij direct een leuke organisatie.

Of ik ook intern de overstap naar HR of recruitment had kunnen maken? Mogelijk, maar juist de combinatie van recruitment en sales, dus je targets halen, dat commerciële aspect vind ik erg leuk. Die combinatie vind ik terug bij Robert Walters. En wat mij ook heel erg trekt: werken bij Robert Walters stelt je in staat om je netwerk uit te breiden. Mijn focus ligt op onder meer retail, FMCG, media en de farmaceutische industrie. Het is ontzettend boeiend om bij al deze verschillende bedrijven in de keuken te kijken en ze van de juiste medewerkers te voorzien.

Robert Walters is een gezellige organisatie. Er is een leuke mix van collega’s waar je veel van kunt leren. Iedereen zit op de werkvloer door elkaar heen, zowel collega’s die net beginnen als senior management, daardoor voelt de hele bedrijf als één team. Het is voor mij nieuw om bij een beursgenoteerd bedrijf te werken, maar het voelt als een warme organisatie. Toen ik voor mijn eerste sollicitatieronde op kantoor kwam, rond Kerstmis, vroeg de receptioniste of ik zin had in een stukje krentenbrood. Dat is tekenend voor de organisatie, je voelt je hier direct thuis.

Het werk is echt aan sales gerelateerd en het gaat ook gewoon om de cijfers. Ik zie bij de collega’s om mij heen die passie om te scoren. Ik zou andere salesprofessionals dan ook dezelfde stap aanraden als die ik heb gemaakt. Wel is het natuurlijk belangrijk dat je veel mensenkennis hebt en dat je het leuk vindt om de juiste kandidaat voor de juiste functie te vinden. Het gaat hierbij echt om de lange termijn, want alleen door je te focussen op die lange termijn win je het vertrouwen. Dat vergt doorzettingsvermogen en ook dat je simpelweg levert wat je zegt.

Voor nu focus ik mij vooral op het uitbreiden van mijn netwerk. Dat heeft tijd nodig, maar als ik zie hoe leuk en divers dat netwerk na een paar maanden al is, dan word ik daar heel erg blij van. Voor de lange termijn zijn er veel verschillende carrièremogelijkheden en je werkt continu toe naar de volgende stap. Daarbij word je ondersteund door de diverse trainingsprogramma’s binnen de organisatie, zoals de Masterclass, waarin je het volledige recruitmentproces leert beheersen. Aan de hand van transparante doelstellingen en KPIs weet je wat je moet doen om gericht door te groeien naar seniorposities.

Wat ik doe als ik niet aan het werk ben? Dan geniet ik van mijn kinderen! In de weekenden fietsen we regelmatig naar het Amsterdamse bos of rijden we naar het strand. En als de kinderen ’s avonds op bed liggen kook ik uitgebreid met mijn vriend, drinken we een wijntje en hebben we familie of vrienden over de vloer. 

Deel dit:

Interesse?

Bekijk onze vacatures of neem contact op met Naomi Koenhen, onze talent acquisition specialist, via tel. 06 1841 5197 of naomi.koenhen@robertwalters.com.

Meer verhalen van onze collega's

I'm in it for the team

Mathijs Heldermans collega’s zijn stuk voor stuk ambitieus, extravert en gezellig. De teams zijn hecht en er wordt nauw samengewerkt. Ook leer je elkaar op persoonlijk vlak goed kennen. Zo worden collega’s echt vrienden.

Maak kennis met Mathijs >

I'm loving every minute

Charlotte Evers-Tros combineert haar baan met haar gezin. Dat lukt prima dankzij haar flexibele opstelling én flexibel werken. Ontdek hoe Charlotte haar potentieel bij Robert Walters kan benutten.

Maak kennis met Charlotte >

I’m moving up

Thomas Boerefijn werkt op het kantoor in Rotterdam. Daar kan hij zijn ervaring als topsporter uitstekend inzetten bij zijn werkzaamheden als recruitment consultant. Én bij het sporten met collega’s.

                Maak kennis met Thomas >